Natural News // Even voorstellen: Anna - onze nieuwe stagiaire

We heten Anna, onze nieuwe stagiaire, van harte welkom. De komende vier maanden voert ze haar afstudeerproject uit bij Natural Yachts. We hebben haar 5 vragen gesteld om zichzelf voor te stellen en om haar beter te leren kennen.

Anna- the new intern of Natural Yachts
Anna - onze nieuwe stagiaire

Een korte introductie, vertel ons iets meer over jezelf

Hoi allemaal! Mijn naam is Anna van Althuis, ik ben een 22-jarige studente en kom uit de buurt van Sneek in Friesland. Na de middelbare school besloot ik te gaan studeren in Groningen en hier woon ik dan ook ongeveer al vier jaar! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te reizen en met vrienden af te spreken, maar sinds Covid-19 heb ik de keuken herontdekt en heb ik een liefde voor bakken ontwikkeld!


Wat studeer je en waar?

Ik studeer Commerciële Economie met een major in sales aan de Hanzehogeschool in Groningen. De afgelopen zes maanden heb ik de minor Human Resource Management gevolgd en nu zit ik in de laatste fase van mijn bachelor.


Waarom vind je het leuk om je afstudeeropdracht bij Natural Yachts te doen?

Ik vind het erg leuk om mijn afstudeeropdracht bij Natural Yachts te doen. Voornamelijk omdat ik hun missie om het zero-emissie varen voor iedereen toegankelijk te maken erg bewonder, maar ook omdat het een jong en dynamisch bedrijf is. Daarnaast is het onderwerp ‘duurzaamheid’ iets waar ik veel mee bezig ben en wat tegenwoordig ook steeds belangrijker wordt. Ik vind het mooi om te zien dat Natural Yachts zich focust op de toekomst en bijdraagt aan de reductie van emissies om zo onze planeet schoon te houden!


Welke boot van Natural Yachts is je favoriet en waarom?

Wanneer ik op vakantie ben gaat mijn voorkeur uit naar een actieve vakantie. Daarom zou ik de Northman Maxus 26 kiezen. Dit is een ruim 8 meter lange zeilboot en het leuke hieraan vind ik dat je iets meer werk moet verrichten om jezelf te verplaatsen. Ik heb zelf niet heel veel ervaring met zeilboten, maar gelukkig kun je het jezelf iets makkelijker maken doordat de boot elektrisch wordt aangedreven. De boot heeft 4 vaste slaapplaatsen en 2 flexibele slaapplaatsen wat betekent dat je je dichtstbijzijnde familieleden ook mee kan nemen!


De tweede boot die ik erg leuk vind is de Northman 1200 Flybridge. De reden waarom ik deze boot heb gekozen is omdat je buiten kan sturen en dus tegelijkertijd kan genieten van een mooi uitzicht. Het is een indrukwekkend jacht en met de extra hoogte in vergelijking met de Northman 1200, zou ik me al sturend boven op een echte kapitein voelen! De boot heeft ook drie tweepersoonshutten, zodat je genoeg vrienden of familie mee kunt nemen. Tot slot kan de Northman 1200 Flybridge elektrisch worden aangedreven met de optie van een Fuel Cell range extender waardoor je dus emissievrij kan varen.


Wat hoop je te leren tijdens je afstudeeropdracht?

Tijdens mijn afstuuropdracht hoop ik dat ik mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren in de praktijk kan toepassen. Daarnaast zou ik meer willen leren over de markt waarin Natural Yachts opereert en zou ik ze willen helpen om zich nog verder te ontwikkeling op het gebied van marketing!


Bedankt voor deze inzichten Anna, we wensen je veel succes met je afstudeerproject!


Wilt u meer achtergrondinformatie over het familiebedrijf Natural Yachts? Lees onze blogpost hoe het allemaal begon met de ‘Eerste zero-emissie lijn Northman jachten van Natural Yachts’.